Lütfen yardım edin...

Diecast Modelcilik ve Model Araçlarla Ilgili Herşeyi Bu Başlık Altında Paylaşabilirsiniz...

Yetkili: Desolator

Lütfen yardım edin...

İletiYazar: GriffinV6 » 09 Mar 2010, 02:21

Herkese merhaba,
Yeni üyeyim ve model arabalar hakkında bilgim yok. Model araba koleksiyonu yapmaktan çok. Model araba yapmayı istiyorum. Bunu yapmam mümkünmü? Eğer mümkünse araçların boyanmamış ve monde edilmemiş parçalarını nerden bulabilirm. Yada kısaca ben model araba yapmak istiyorum nasıl yapabilirm? Teşekkürler :)
GriffinV6
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE

1/18 Model Sayısı: 0
1/24 Model Sayısı: 0
1/32 Model Sayısı: 0
1/43 Model Sayısı: 0
1/72 Model Sayısı: 0
1/87 Model Sayısı: 0
- / -- Model Sayısı: 0
Motorsiklet Model: 0
Toplam Model Sayısı: 0
Rep Puani: 0
GriffinV6 rep puani yok

Re: Lütfen yardım edin...

İletiYazar: chrono » 09 Mar 2010, 11:14

GriffinV6 yazdı:Herkese merhaba,
Yeni üyeyim ve model arabalar hakkında bilgim yok. Model araba koleksiyonu yapmaktan çok. Model araba yapmayı istiyorum. Bunu yapmam mümkünmü? Eğer mümkünse araçların boyanmamış ve monde edilmemiş parçalarını nerden bulabilirm. Yada kısaca ben model araba yapmak istiyorum nasıl yapabilirm? Teşekkürler :)

dediğin tarzda bir iş diecast dediğimiz aliminyum-çinko alaşımla zor.çünkü diecastlar statik modellerdir ve hazır alırsın.ancak en sık 1/25 ölçekte olmak üzere revell tamiya gibi markaların plastik model kitleri vardır.bunlar istediğin gibi parça parçadır, boyasızdır.alıp kendin birleştirirsin sonra da boyarsın.
yok ben illa diecast metalden yaparım diyorsan o zaman modeli alıp parçalarını ve boyasını sökmen ve sonra da istediğin bir forma getirebilmek için macun kullanman en sonunda da toplaman gerekir.
Resim
Kullanıcı avatarı
chrono
FORUM ÖZEL ÜYESİ
FORUM ÖZEL ÜYESİ

İsim: Güney
1/18 Model Sayısı: 22
1/43 Model Sayısı: 3
Motorsiklet Model: 16
Rep Puani: 615
chrono rep puani yokchrono rep puani yokchrono rep puani yok

İletiYazar: masato » 09 Mar 2010, 11:50

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Kişisel bilgileri lütfen tam olarak dolurunki İsim şehir v.s. bilgileri ile size daha rahat yardımcı olalım.BBurago, welly, maisto da demonte modeller var. Alıp birleştiriyosunuz. Renk konusu sabit ama isterseniz söküp yeniden boya yapmak çokda zor değil... Bulmak içinde öncelikle hangi şehir de olduğunuzu bilmek lazım. Aynı şehirdeki arkadaşlar yardımcı olsunlar size.
Resim
Kullanıcı avatarı
masato
KIDEMLİ ÖZEL ÜYE
KIDEMLİ ÖZEL ÜYE

İsim: M.Alper ESATOGLU
1/18 Model Sayısı: 45
1/24 Model Sayısı: 1
1/32 Model Sayısı: 2
1/43 Model Sayısı: 1
Motorsiklet Model: 2
Toplam Model Sayısı: 51
Rep Puani: 1385
masato rep puani yokmasato rep puani yokmasato rep puani yokmasato rep puani yokmasato rep puani yokmasato rep puani yok

İletiYazar: mustafacelebi » 09 Mar 2010, 17:21

Merhaba

Öncelikle profil bilgilerinizi eksiksiz girerseniz size nasıl hitap edeceğimiz konusunda yardımcı olmuş olursunuz.

Model yapımı konusu zor ama olmayacak bir iş değildir.Gerekli ekipman ve el becerisi ile yapılabilir.Bu tarz uygulamaları üstadlarımızdan ve forum üyemiz olan Sayın Korkut VAROL defalarca yapmış ve kendi web sitesinde aşama aşama paylaşmıştır.Bu aşamalar ve kullandığı ekipmanlar yardımcı olacaktır.

www.korkutvarol.com

Umarım yardımcı olmuşumdur.
Resim
Kullanıcı avatarı
mustafacelebi
GLOBAL MODERATÖR
GLOBAL MODERATÖR

İsim: Mustafa Çelebi
1/18 Model Sayısı: 20
1/24 Model Sayısı: 2
1/43 Model Sayısı: 29
Rep Puani: 1306
mustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yok

İletiYazar: mustafacelebi » 09 Mar 2010, 17:26

Merhaba

Öncelikle profil bilgilerinizi eksiksiz girerseniz size nasıl hitap edeceğimiz konusunda yardımcı olmuş olursunuz.

Model yapımı konusu zor ama olmayacak bir iş değildir.Gerekli ekipman ve el becerisi ile yapılabilir.Bu tarz uygulamaları üstadlarımızdan ve forum üyemiz olan Sayın Korkut VAROL defalarca yapmış ve kendi web sitesinde aşama aşama paylaşmıştır.Bu aşamalar ve kullandığı ekipmanlar yardımcı olacaktır.

www.korkutvarol.com

Umarım yardımcı olmuşumdur.
Resim
Kullanıcı avatarı
mustafacelebi
GLOBAL MODERATÖR
GLOBAL MODERATÖR

İsim: Mustafa Çelebi
1/18 Model Sayısı: 20
1/24 Model Sayısı: 2
1/43 Model Sayısı: 29
Rep Puani: 1306
mustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yokmustafacelebi rep puani yok

İletiYazar: GriffinV6 » 10 Mar 2010, 02:14

Çok teşekkürler. Bana zaman ayırdığınız ve yardımcı olduğunuz için. İstanbul'da oturuyorum gerçi gerekli bilgileri düzenledim. Koleksiyonu kendim üretip ona sahip olmak istediğim için böyle birşey yapmaya karar verdim. Eğer yapamadığım birşey olursa sizleri tekrar rahatsız edicem. Tekrar teşekkürler :)
GriffinV6
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE

1/18 Model Sayısı: 0
1/43 Model Sayısı: 0